Ahoj, hledám někoho k sobě, ve dvou (nejlepší kombinace) nebo max ve čtyřech lidech 🚶‍♀️ 🚶‍♂️ 🚶‍♀️ 🚶‍♂️ Rád chodím 🚶‍♂️, cestuju 🚂 🚌🏍✈️ Jsi dobrodružné povahy? Napiš email. Navštívil jsem už pár kontinentů, nějaké zkušenosti mám (ty mít tak moc nemusíš). Pokud zvládaš základy RU jazyka, bude se hodit. Rád bych uspořádal cestovačku, po Rusku s batohem a stanem na cca 30 dnů (např. od června), dle dohody (kombinace vlak a letadlo). Vízum a Ruské pojištění výřídíme společně (nově je to lepší). Nejsem proti se domluvit co navštívit (mám už hrubý plán). Rád bych dal nějakou tu přírodu ale i viděl památky ve městě atd. Někde hostel, jinde spaní venku (batoh a spacák nutnost). Samozřejmě že využijeme i místní dopravu v různé kombinaci. Jsi pohybově aktivní (nejlíp nekuřák-čka), nevadí ti chodit s batohem (aktivně opravdu někde chodíš). Určitě osobní sraz, klidně někde popojedu 🚂 a jsem z Prahy (37 let). email napiš:  templekiwi (zavinac) gmail (tecka) com      .

Rusko 2026 (na 30 dnů a odjezd dle dohody)

Založil(a) ve fóru Hledám spolucestujícího

Vladimír38 napsal(a):

V roce 2019 už internet snad fungoval, ne? Ten zákon o okupovaných územích navíc platí od roku 2008. Google Maps má sice pravdu v tom, že ta cesta tam fyzicky existuje, ale pro ‚dobrodruhy‘ je naprosto nepoužitelná. Slepě věřit navigaci v místě s takovou historií a ignorovat realitu na hranicích, to už vyžaduje fakt speciální druh naivity.

Nestihol som reagovat, ten expert co chcel s priatelkou prejst na aute z Gruzinska do Soci cez Abchazsko bol Rus ... takze o to to bolo zaujimavejsie

0 Citovat

Vladimír38 napsal(a):

To Njord:  Těch 30 dní pobytu, o kterých píšete na začátku, je u e-víza nesmysl. Jednotné e-vízum (Unified E-visa) umožňuje pobyt maximálně 16 dní (15 nocí) . Pokud tam chcete být 30 dní, musíte si vyřídit klasické papírové vízum.

Překročení e-víza je v roce 2026 spolehlivá cesta, jak si pobyt v Rusku nedobrovolně prodloužit o pár měsíců v celbě.

Prosimte nema cenu zde urazet, ale kdyz uz jsme u toho. At si zdejsi lidi zkusi neco o Rusku vubec zjistit, nez jen placat od televize. Je uctihodne ze v RU kdysi cestovali, ale to co bylo za krale klacka je dnes uz jinak :) 

Stejne jako ty evidentne vubec, byl jsi tak u te televize linej clovek, ze jsis to ani nikde neprecetl a to je smutne :( 

Takze nastudovat rezim vstupu a potom radit ve foru. 

0 Citovat

Pro zdejší adoranty:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...anicni_kha

5 Citovat

Tak toto by sme mali vo veľkom zdieľať vo všetkých Facebook skupinách pre internetovo zraniteľnejších občanov 

5 Citovat

Ano, krásné černobílé vidění. Nenávist nebo láska, nic mezi tím.

No, a pak jsou normální lidi, co se jen chtějí normálně někam podívat.

2 Citovat

A do Izraele už dva roky taky nikdo morálně nesmí.  Vládne tam premier, na kterýho je 2 roky vydanej mezinárodní zatykač za válečné zločiny a zločiny proti lidskosti.  Jak se tady píše, morálka musí bejt. Do indie taky nic, Modi je taky svéráz. Čína taky nic, diktatura, Malajsije taky nic, perzekuce menšin. Hlavně ne Mexiko,  každým utracenym dolarem podpoříme korupční prostředí a šedý eminence a drogový kartey v pozadí. Sicilie nepřichází v úvahu, ze 2/3 byznisu jde desátek mafii m tu podporovat nebudeme. Utrácet doma se bude, podpoříme ty svoje oligarchy!

Doma se bude sedět holoto!

4 Citovat

Založme fórum "Čí destinace na poznávací výlet je morálně lepčejší " a pojdmě to tam pořádně rozjet:)

2 Citovat

Ještě jsi zapomněl, že v Americe bijou černochy.

10 Citovat

Přece nevěříš masírce Čt. Určitě je tam bijou tak akorát.  

0 Citovat

Všude jsou hodní lidé, potkala jsem je v Rusku, Izraeli a nejhodnější jsou v Iránu. Když někam jedu s předsudkem, že tam jsou lidé hrozní, zcela jistě najdu důkaz, že je to pravda. Na tomto fóru bych očekávala lidi bez předsudků, neovlivněných mediální masírkou ale cestovními zkušenostmi.

5 Citovat

Ta debata přece není o lidech, jestli jsou příjemní nebo nepříjemní. Ta debata je o režimu, o tom, že Rusko naši zemi explicitně označuje jako nepřátelskou (na rozdíl od Izraele, Indie, Mexika, Číny nebo Malajsie).  Ten strašně hodnej děduška se stakanem vodky může mít za souseda agenta FSB, co bude mít boží nápad udat někoho jako nepřátelského agenta.

Já bych na tomhle fóru zase čekal lidi, kteří tohle dokážou pochopit.

24 Citovat

Kajmane, je to marný, je to marný, je to marný. Když jsem v podobné debatě loni 21. (!) srpna napsala, že do země, která je agresor jako Rusko, vede útočnou válku a okupuje cizí zemi, není úplně košer jezdit, tak si mě tu nějaký aktivní moloděc prolustroval (kádrově prověřil) a vytkl mi, že jsem byla v Turecku.

Asi každému, co jeho jest...

19 Citovat

Toto riziko tam je, ale s cestováním je spojeno spousty rizik (někdy i horších) a toto je prostě další navíc specifické pro Rusko a některé další země. Já bych nechal na zvážení každého, jestli ho chce podstupovat. Stačí na to upozornit jednou, dvakrát, ale nemusí se to tu opakovat pořád dokola.

6 Citovat

Njord napsal(a):

Prosimte nema cenu zde urazet, ale kdyz uz jsme u toho. At si zdejsi lidi zkusi neco o Rusku vubec zjistit, nez jen placat od televize. Je uctihodne ze v RU kdysi cestovali, ale to co bylo za krale klacka je dnes uz jinak :) 

Stejne jako ty evidentne vubec, byl jsi tak u te televize linej clovek, ze jsis to ani nikde neprecetl a to je smutne :( 

Takze nastudovat rezim vstupu a potom radit ve foru. 

Jak se v Rusku říká: 'Povtorenije - mať učenija' . Takže si to zopakujme, když mě tak vytrvale posíláte studovat.

Informaci o 16 dnech čerpám z oficiálního webu ruského MID v Praze. Pokud tam mají neaktuální data, jen to potvrzuje, jaký mají v administrativě chaos a jak moc jim na turistech z 'nepřátelského' Česka záleží.

A pokud jde o to vaše 'poznávání na vlastní oči', doporučuji ještě dvě ruská moudra do výbavy:

1. 'Znaj sverčok svoj šestok' – až tam budete se stanem naivně pobíhat a místní orgány vám dají pocítit, kde je vaše místo.

2. Slavný výrok ministra Lavrova 'Дб, б.' – protože to je ta jediná 'pravda', kterou od nich při střetu s realitou uslyšíte.

Šťastnou cestu.

5 Citovat

Co mam delat? Tady se poslali penize a lidi pisou ze UA podpora vrahu v UA. Jenze kdyz se psalo ze nekdo jede do RU, tak tim taky podporuje vrahove.

Vubec nechapu co Cesi vlastne chteji? :D Viz prilozeny obrazek. 

screenshot-2026-04-16-104659.jpg

0 Citovat

„(O Rusku) Je to země bídy, zmaru, chlastu a rozsáhlých literárních děl o zmaru, bídě a chlastu. A světu přináší jen výše zmíněné. Bez výjimek.“ —  Karel Havlíček Borovský

12 Citovat

Vladimír38 napsal(a): Informaci o 16 dnech čerpám z oficiálního webu ruského MID v Praze. Pokud tam mají neaktuální data, jen to potvrzuje, jaký mají v administrativě chaos a jak moc jim na turistech z 'nepřátelského' Česka záleží. Šťastnou cestu.

A dokazes pochopit, ze tu jsou lidi co maji informace nekdy za krale klacka? Ze se to treba mohlo zmenit? :) 

https://evisa.kdmid.ru/

The unified e-visa is a single entry visa. The validity period of a unified electronic visa is 120 days from the date of issue. The permitted period of stay in the Russian Federation on the basis of a unified e-visa within its validity period shall not exceed 30 days from the date of entry.

a zde: 

https://ruskoland.cz/e-visa-russ...onic-visa/

Navic provereno, protoze tak lidi jezdi pres hranice, stoji fronty, protoze hodne lidi chce do RU :) 

A mohu ujistit, ze realne fyzicky taky hodne lidi z RU jede do EU. 

A taky staci precist i zde clanek z roku 2024, ale to kazdy nezvladne: https://www.cestujlevne.com/cest...valky-3908

a mohu ujistit, ze mam i znamost v RU, takze vim jak funguje to, jestli jde SIM, jestli jde internet, jestli jde bankovni karta :) 

Podobne ti napisou lidi, kdyz hodis inzerat ze jedes do UA. Staci mrknou co jsem tu dal za screen, strhla se nadavka taboru. Proste vzdy to ma dva tabory, jedny budou psat to a dalsi to. 

Podobne kraviny davno, davno u MZV meli u Afghanistanu, Iranu - MZV ze nedoporucovalo lidem cestovat, je to tam do dnes uz min 2 roky! 

A zkusim to znovu, tady neco pro televizni chudaky zde, snad zmaknou pochopit aspon uvod videa co se stalo: 

https://www.youtube.com/watch?v=w-u98FlYB_k

2 Citovat

No a bude něco, nebo ne?

6 Citovat

Njord napsal(a):

Co mam delat? Tady se poslali penize a lidi pisou ze UA podpora vrahu v UA. Jenze kdyz se psalo ze nekdo jede do RU, tak tim taky podporuje vrahove.

Vubec nechapu co Cesi vlastne chteji? :D Viz prilozeny obrazek. 

hlavne sa s tym nechvalit v Rusku :D

1 Citovat

nemuzu si pomoct, ale njord je bud dezolat, nebo ruskej agent.

to je neskutecny

6 Citovat

Zatím je tu podezřele málo nově založených accountů s jedním příspěvkem, které ho podporují, napočítal jsem jen dva :D  Na facebooku už by jich byla většina. 

8 Citovat

Dezolátů je nás tu víc. To snad není nic špatného.

2 Citovat

Chjo, takže ten, kdo se chce podívat do Ruska je dezolát nebo ruskej agent. 

3 Citovat

Ať v tom lidi netápou, já bych to rovnou vztahnul na celou Asii kromě Saudsky Arabie a Izraele. Ti jediní jsou naší spojenci.  😂

1 Citovat

Jojo, postav si stádečko velkých slaměných panáků a pak do nich řež, co to dá.

3